wtorek, 07 listopad 2017 12:25

Bazak Arkadiusz

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Dodatkowe informacje

  • Autograf:

    Arkadiusz Bogusław Bazak (ur. 12 stycznia 1939 w Warszawie)

    polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. Największą popularność przyniosła mu rola Kapitana Franciszka Dąbrowskiego w filmie Stanisława Różewicza z roku1967 Westerplatte oraz rola Porucznika Józefa Zawistowskiego w serialu Polskie drogi.

    Filmografia wybrana.

    1974: Potop − jako pułkownik Kuklinowski

    1976: Polskie drogi − jako porucznik Józef Zawistowski, członek AK

    1985: Przyłbice i kaptury − jako rycerz Sonnenberg

    1989: Ostatni dzwonek − jako ojciec „Świra"

    2004: Stara baśń − jako Bednorz

Czytany 100 razy Ostatnio zmieniany wtorek, 07 listopad 2017 12:33
Więcej w tej kategorii: « Lothe Jolanta Bohosiewicz Sonia »

Kategorie

Kategorie Autografów

Szukaj