piątek, 03 sierpień 2018 08:22

Pieczyński Andrzej

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Dodatkowe informacje

  • Autograf:

    Andrzej Pieczyński (ur. 17 grudnia 1956 w Pobiedziskach)

     polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny, reżyser teatralny, pedagog.

     

    Wybrana filmografia

    1977: Zdjęcia próbne – Paweł

    1982: Wielki Szu – taksówkarz Jurek

    1987: Prywatne śledztwo – morderca

    1999: Ogniem i mieczem – Czeremis

    2001: Quo vadis – chrześcijanin Fossor

    2002: Kariera Nikosia Dyzmy – Stanisław, goryl Kilińskiego

    2002: Sfora: Bez litości − Killer

    2003: Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem – Znosek

    2015: Disco Polo – Kierownik więzienia

Czytany 51 razy
Więcej w tej kategorii: « Żółkowska Jolanta Huk Taeusz »

Kategorie

Kategorie Autografów

Szukaj